<- blogcom
FECHA

22/03/2024

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
Ens unim al ‘Moulage per la Pau: música i disseny en el Dia Mundial de l’Aigua’ de la EASD Castelló

Des d’Encircular.es, plataforma d’economia circular de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), hem col·laborat en la iniciativa ‘Moulage per la Pau: música i disseny en el Dia Mundial de l’Aigua’, promoguda per la EASD Castelló, al costat de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Brass Band del Conservatori Professional de Música Mestre Tárrega.

La trobada, celebrat en la Plaça Major de Castelló en la vesprada del 22 de març i obert a totes les persones que van voler unir-se, va consistir en una performance amb una activitat de modelaje tèxtil de l’especialitat en Disseny de Moda de la EASD Castelló, amb l’objectiu de conscienciar sobre la petjada hídrica, acompanyada d’obres musicals en directe de la Brass Band, que van buscar la sensibilització sobre la importància d’un ús responsable de l’aigua.

La performance de moulage va consistir en un modelatge de lliure generació amb forma geomètrica basada en el símbol de la pau, donant lloc a un joc formal plàstic, sobre base tèxtil denim reciclatge GRS i orgànic OCS, el procés del qual de tintat Aquasave estalvia fins a 50 milions de litres d’aigua a l’any. La seua superfície es va dibuixar amb tècniques d’última generació làser ecològiques. Es tracta de materials i mètodes proporcionats per Evlox i Jeanologia, empreses de la Comunitat Valenciana que són referents mundials en noves tecnologies sostenibles dins del sector tèxtil.

“La música és i ha sigut un mitjà de conscienciació, ha exercit un paper fonamental en situacions com la pau mundial o el despertar social davant les injustícies. Amb aquestes melodies, i amb la plàstica dels dissenys del projecte ‘Hac dos punt zero. Sculpting water; denim edition’, hem volgut llançar un missatge que incidisca sobre la conscienciació social en la petjada hídrica, labor en sensibilització que fomenta pràctiques sostenibles a nivell global”, van detallar els responsables de la EASD Castelló.

L’especialitat en disseny de moda de la EASD Castelló aposta per la circularitat en l’educació de moda, que combina processos d’aprenentatge, tècniques sostenibles, col·laboració empresarial i divulgació social, a través d’un enfocament holístic.

 

 

Últimas noticias

Ecosistema
BlogCom
Al día

29/07/2024

La circularitat, clau en les estratègies del sector turístic per a ...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

10/07/2024

Les Ajudes a l'Impuls de l'Economia Circular 2024 del Govern estan ...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

30/06/2024

L'ecodisseny, les aliances, la IA i la comunicació responsable, "pa...

VER MÁS->