<- blogcom
FECHA

04/12/2023

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
La Comunitat Valenciana, primera regió espanyola seleccionada per l’OCDE per a un estudi europeu sobre polítiques de circularitat

La Comunitat Valenciana és la primera regió espanyola seleccionada per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) per a participar en un estudi europeu sobre polítiques de circularitat.

Aquest projecte es desenvoluparà en 2024. L’OCDE oferirà a deu ciutats i regions europees diagnòstics i solucions sobre economia circular amb la finalitat que puguen dissenyar i aplicar polítiques que faciliten la transició d’una economia lineal a una economia circular. S’emmarca dins de la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars (*CCRI) de la Comissió Europea, en la qual participa l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (*Ivace), en representació de la Generalitat Valenciana.

En concret, el mes vinent de juny, una missió d’experts viatjaran a València per a analitzar, en col·laboració amb l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana, la situació de l’economia circular en la Comunitat.

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, s’ha reunit amb representants de la Comissió Europea i l’OCDE als qui ha traslladat el “compromís ferm” del govern valencià en el desenvolupament de polítiques de foment de l’economia circular “que ens permeta tindre una sobirania, tant energètica com de subministrament de matèries primeres”.

“Una bona orientació de les polítiques de suport a l’economia circular és clau per a aconseguir la seua progressiva implantació i normalització més enllà de casos d’èxit aïllats. El suport directe que ens proporciona la Comissió Europea a través la iniciativa *CCRI, facilitant-nos tant models de solucions en economia circular desenvolupats amb èxit en altres entorns, com a finançament en programes com *Horizon Europa, Life o *Interreg, està aconseguint que a poc a poc es vagen estenent les solucions de circularitat en els nostres sectors productius”, va afegir.

Primera Conferència *CCRI a Brussel·les

La Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars (*CCRI) de la Comissió Europea comença en 2022 de la mà de la direcció general d’investigació i innovació de la Comissió Europea en el marc del Pla d’Acció 2020 per a l’Economia Circular de la Unió Europa.

El seu objectiu és donar suport a la transició verda d’Europa impulsant la circularitat a nivell local i regional a través de la col·laboració. En la *CCRI participen 37 ciutats i regions europees seleccionades per la Comissió Europea, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana representada per *Ivace Innovació.

La participació de la Comunitat Valenciana en aquesta iniciativa permetrà consolidar la seua posició com a líder en l’economia circular, aprofitar l’experiència d’altres membres per a la millora d’estratègies en aquesta matèria així com fomentar la cooperació entre empreses i organismes.

Últimas noticias

Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

20/02/2024

Aprovada la nova 'Directiva sobre l'apoderament dels consumidors pe...

VER MÁS->