<- blogcom
FECHA

02/01/2021

TEXTO DE

Ángel Ramírez

COMPARTIR
<- blogcom
‘Episodi 0’. ADCV: Dissenyant un sistema circular

Ángel Martínez i María Navarro, president i gerent de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV)

Per a propiciar un canvi en qualsevol àmbit de la vida, quasi sempre és necessari que algú es convertisca en impulsor d’aquest, en la palanca que faça que tot l’engranatge s’active. Això és el que s’ha proposat l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) amb el projecte EnCircular: convertir-se en motor de transformació del nostre model econòmic i social actual, basat en un sistema lineal, per a acostar-lo als principis i beneficis de l’economia en circular.

 

 

EnCircular, projecte finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), és una plataforma digital, un espai, per a comptar, compartir i formar en els valors que representen l’economia circular. Aquests valors, molts d’ells presents en els Objectius de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, són aquells que parlen de salut, de sostenibilitat, de reciclatge, de lluita contra el canvi climàtic o de competitivitat, entre altres.

I és que el bon disseny millora la vida de les persones i, en l’inici i planificació de qualsevol activitat, bé ens vindria a tots tindre assumits els valors de l’economia en circular. Els recursos del planeta s’esgoten, i a aquest ritme és molt possible que ens quedem sense la nostra llar, aqueix en el qual vivim. Per això cobra sentit, i es fa més necessari que mai, impulsar iniciatives com EnCircular, orientades e conscienciar a la major part de la societat. Una acció que és col·lectiva, que ens afecta a tots.

En aquest espai de vídeos i podcasts, podrem trobar experiències i coneixements de persones i projectes que ja porten l’empremta ‘circular’ en el seu ADN. A més, partim amb avantatge, perquè l’economia valenciana pot ser un referent de la proposta circular, ja que, en si mateixa, reuneix molts dels requisits necessaris, com comenten en aquest ‘capítol 0’ de la nostra sèrie de podcast el president de la ADCV, Ángel Martínez, i la gerent de l’associació, María Navarro.

Vos esperem en els pròxims episodis!!

Últimas noticias

BlogCom
Al día

04/03/2024

El MITECO concede 165,5 millones a 102 proyectos para impulsar la e...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->