<- blogcom
FECHA

19/02/2021

TEXTO DE

Text: Ángel Ramírez. Guió entrevista: Olivia Fontanillo

COMPARTIR
<- blogcom
‘Episodi 4’. Luis González Reyes: L’enfocament pedagògic de la sostenibilitat

Coincidirem tots que els canvis socials es consoliden en l’educació. Les societats amb millor educació són les més avançades i, si optem per transformar el model d’economia actual, lineal, per un basat en l’economia circular, serà clau passar per les aules dels col·legis i educar a les futures generacions en aquests termes.

El nostre protagonista aquesta setmana en EnCircular és Luis González Reyes, un dels fundadors i membre d’Ecologistes en Acció, de la qual va ser coordinador durant nou anys, i soci de la cooperativa Garúa, en la qual es dedica a la formació i la investigació en temes relacionats amb l’ecologisme i la pedagogia. En aquest àmbit, és col·laborador habitual de diverses universitats i de la Fundació FUHEM, on és el responsable de ‘eco-socialització’ en tres centres escolars.

El seu discurs arranca d’una premissa contundent: “Som ecodependientes”. És a dir, que tota la nostra activitat depén, directament o indirectament, de la naturalesa. Premissa que es complementa amb una altra, que posa l’accent en la importància d’educar en els ‘valors circulars’: “Som interdependents”.

Ens està tocant viure en un món ple de crisi, crisis mediambientals, de recursos, climàtiques i socials. Luis defensa, al llarg de tota la seua intervenció, l’extrema necessitat de buscar el canvi d’aquesta situació des dels més joves. Les aules de les escoles han de ser l’espai on formar en sostenibilitat, en transformació ecosocial.

L’individu, el ciutadà, és la clau de l’evolució i, des de l’educació, es poden aconseguir societats més sostenibles, més justes, més democràtiques i més circulars.

Últimas noticias

BlogCom
Al día

04/03/2024

El MITECO concede 165,5 millones a 102 proyectos para impulsar la e...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->