<- blogcom
FECHA

17/04/2021

TEXTO DE

Text: Ángel Ramírez. Guió entrevista: Olivia Fontanillo

COMPARTIR
<- blogcom
‘Episodi 6’. Francesc Hernández: “Les empreses necessiten saber com implementar l’economia circular”

En moltes ocasions, hem sentit que el coneixement és poder, sense saber que aquesta frase és un aforisme atribuït a Sir Francis Bacon (1561-1626), el pensador i filòsof anglés, que la va formular, originalment, com “Scientia potentia est” (en llatí). Una frase que ve com a anell al dit per a presentar l’episodi 6 dels podcast de EnCircular.

En 2019, la Universitat de València va posar en marxa la Càtedra de Transformació del Model Econòmic: Economia Circular en el Sector de l’Aigua, finançada per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat. Una iniciativa acadèmica orientada a compartir coneixement i implementar els valors d’una economia en circular. Francesc Hernández, responsable d’aquesta càtedra, té clar que les empreses tenen predisposició a apostar per l’economia circular, encara que “la majoria d’elles necessita saber com fer-ho”.

 

 

En aquesta línia, l’objectiu de la Càtedra és totalment alineat amb el de la plataforma EnCircular: transformar el model d’economia lineal predominant en l’actualitat, en una economia que pense i actue d’una altra manera, en circular. I és en la indústria on més clarament es pot veure aquesta evolució.

En aquest sentit, apareixen conceptes com el de la simbiosi industrial. El catedràtic comenta que la indústria ha de “veure que els residus que, fins ara, no produeixen res poden convertir-se en recursos que permeten a aqueixos transformadors estalviar costos, ser més rendibles i, per descomptat, molt més eficients, sense perdre de vista l’entorn en el qual es troben”.

És una qüestió de confiança, en la qual l’Administració Pública juga, en opinió de Francesc Hernández, “un paper clau”. La seua acció ha de ser transformadora, encara que, en moltes ocasions, els marcs legals són complexos, alguna cosa que ocorre, per exemple, en el sector de l’aigua.

Últimas noticias

Ecosistema
BlogCom
Al día

27/05/2024

Transició sostenible: El Consell Europeu aprova el Reglament sobre ...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

17/05/2024

Innovació en la Comunitat Valenciana: El ITE lidera un projecte per...

VER MÁS->
BlogCom
Al día

30/04/2024

La Fundación Biodiversidad llança una convocatòria de subvencions p...

VER MÁS->