<- blogcom
FECHA

02/10/2023

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
Oberta la convocatòria dels Premis New European Bauhaus 2024: Fins al 17 de novembre

La Comissió Europea ha obert el termini de presentació de candidatures per als Premis New European Bauhaus (NEB) 2024. En aquesta edició, es reconeixeran 20 projectes i conceptes innovadors, que siguen representatius dels valors del moviment: sostenibilitat, estètica i inclusió.

En les anteriors edicions, s’han rebut més de 4.500 candidatures als Premis NEB. Per primera vegada, enguany la convocatòria s’obri a projectes i conceptes d’Ucraïna i els Balcans Occidentals, a més dels Estats membres de la Unió Europea. En aquesta línia, s’ha articulat una categoria especial, ‘Special Recognition to Ukraine’s Reconstruction and Recovery Effort’, que reconeixerà projectes i conceptes que contribuïsquen a la recuperació i reconstrucció d’Ucraïna d’acord amb els valors de la Nova Bauhaus Europea.

Una altra novetat d’enguany són els projectes i conceptes de les regions de la UE que s’enfronten a problemes o reptes socioeconòmics en la doble transició digital i ecològica.

Les sol·licituds estan obertes fins al 17 de novembre de 2023 a les 19 hores. Els sol·licitants de totes les nacionalitats i procedències són elegibles si els seus conceptes i projectes s’implementen a la UE, els Balcans Occidentals o Ucraïna. Les sol·licituds han de presentar-se a través de la plataforma oficial dels Nous Premis Europeus Bauhaus.

Premiar la sostenibilitat, l’estètica i la inclusió

Els Premis 2024 recompensaran projectes existents i conceptes desenvolupats per joves talents en quatre categories:

  • Reconnectar amb la naturalesa.
  • Recuperar el sentit de pertinença.
  • Donar prioritat als llocs i les persones que més ho necessiten.
  • Donar forma a un ecosistema industrial circular i donar suport al concepte de cicle de vida.

En línia amb les anteriors edicions, en cadascuna de les quatre categories s’estableixen dos capítols de competició:

1-‘New European Bauhaus Champions’, dirigit a projectes existents i finalitzats, amb resultats clars i positius.

2-‘New European Bauhaus Rising Stars’, per a conceptes presentats per joves talents de 30 anys o menys. Els conceptes poden trobar-se en diferents fases de desenvolupament, des d’idees amb un pla clar fins al nivell de prototip.

“Els Premis New European Bauhaus són una forma significativa de promoure i recompensar projectes innovadors, culturals i pioners que acosten el Pacte Verd Europeu als nostres ciutadans. Em complau que, una vegada més, els joves talents tinguen el seu propi espai. En l’edició d’enguany, la reconstrucció d’Ucraïna rebrà una atenció especial. Estic desitjant veure nous projectes creatius i ampliar la comunitat del NEB”, assenyala Iliana Ivanova, Comissària Europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut.

Cerimònia de lliurament, a l’abril

Es triaran 20 guanyadors, que rebran premis de fins a 30.000 euros, així com un paquet de serveis de comunicació “per a ajudar-los a continuar desenvolupant i promocionant els seus projectes i conceptes”.

Els premiats es donaran a conéixer durant el New European Bauhaus Festival, que se celebrarà a Brussel·les del 17 al 21 d’abril. El festival reunirà persones de diversos àmbits en una sèrie de tallers, activitats i actes paral·lels per a debatre i donar forma al nostre futur. La convocatòria d’actes satèl·lit segueix oberta fins al 31 de desembre de 2023.

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària que connecta el Pacte Verd Europeu amb els nostres espais i experiències vitals. La iniciativa convida a tots a remodelar el nostre futur i fer-lo més sostenible, bell i inclusiu, promovent experiències positives i integradores per a tots.

Llançada per la presidenta Von der Leyen en el seu discurs sobre l’Estat de la Unió de 2020, la Nova Bauhaus Europea ha sigut dissenyada conjuntament amb milers de persones i organitzacions de tota Europa i fora d’ella.

WEB DELS NEB PRIZES.

Últimas noticias

Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

20/02/2024

Aprovada la nova 'Directiva sobre l'apoderament dels consumidors pe...

VER MÁS->