<- blogcom
FECHA

03/02/2021

TEXTO DE

Muntatge i text: Ángel Ramírez. Guió entrevista: Olivia Fontanillo.

COMPARTIR
<- blogcom
‘Episodi 3’. Contenidor Blanc: Innovació circular en la llar

Inma Bermúdez, responsable de disseny del projecte Contenidor Blanc

“El fem ens està menjant”. D’aquesta manera tan contundent s’expressa, en aquest capítol sobre la innovació circular en l’àmbit de la llar, Inma Bermúdez, responsable de disseny de Contenidor Blanc, projecte que està buscant finançament per a aconseguir un model alternatiu a l’actual recollida del plàstic i el seu posterior retorn a la indústria.

Que vivim entre plàstic i que el nostre món cada vegada està més plagat d’aquest material és una cosa que ja no sorprén a ningú. El que sí que continua sorprenent, com ens diu Inma en aquest podcast de EnCircular, és que encara siga més car  recollir i reciclar plàstic que produir-ho nou. Mentre aquesta equació romanga inamovible, serà complicat trobar un model diferent i descongestionar de plàstics el nostre planeta.

Contenidor Blanc busca canviar aquesta situació amb la participació directa dels usuaris particulars. D’una forma senzilla, des d’una app, i amb la possibilitat que la nostra participació com a ciutadans, des de la nostra llar, a més, estiga retribuïda. Amb aquestes premisses, es planteja un model que té a les Administracions Públiques com a sòcies estratègiques per a difondre i promoure la iniciativa i a les empreses, que poden reutilitzar el plàstic, com a clients.

Ja no hauria d’estranyar-nos sentir que aquest canvi ens afecta a tot, i que ens beneficiarà a tots. Des d’aquest esperit de responsabilitat col·lectiva, naix el projecte de Contenidor Blanc.

Últimas noticias

Ecosistema
BlogCom
Al día

27/05/2024

Transició sostenible: El Consell Europeu aprova el Reglament sobre ...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

17/05/2024

Innovació en la Comunitat Valenciana: El ITE lidera un projecte per...

VER MÁS->
BlogCom
Al día

30/04/2024

La Fundación Biodiversidad llança una convocatòria de subvencions p...

VER MÁS->