<- blogcom
FECHA

24/02/2024

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
La nova ‘NEB Toolbox’ reuneix eines per a planificar i dissenyar projectes emmarcats en la New European Bauhaus

La nova ‘NEB Toolbox’ s’ha plantejat com una col·lecció d’eines que es poden utilitzar per a planificar i dissenyar projectes vinculats al moviment de la Nova Bauhaus Europea.

L’objectiu és que servisca com un complet recurs per a Administracions Públiques, organitzacions privades i altres entitats o professionals promotors de projectes, permetent-los posar en marxa accions transformadores. Es basa en els tres principis bàsics de funcionament dels projectes de la NEB: processos participatius, compromís a diversos nivells i enfocament transdisciplinar.

A més, es defineixen eines enfocades a les diferents fases del projecte: Identificació, Exploració i Perfeccionament.

En aquest sentit, el document aclareix que, “encara que les eines estan assignades a fases específiques, existeix una gran flexibilitat a l’hora d’emmarcar el procés. Les mateixes eines poden secundar diversos valors i principis de treball. Així, serveixen com a instruments pràctics per a donar forma a les seues idees i transformar-les en resultats tangibles, com a projectes madurs, plans d’acció, fulls de ruta o inversions”.

Aquesta ‘caixa d’eines’ es va desenvolupar en el marc del ‘Suport a les Noves Iniciatives Locals Europees Bauhaus”, que va proporcionar assistència tècnica a 20 projectes de municipis petits i mitjans, amb suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

“La caixa d’eines es va desenvolupar en paral·lel a l’assistència tècnica prestada, recollint tant les necessitats inicials (com com millorar la mobilitat ecològica com a part de l’experiència en l’entorn construït, com transformar patrimoni, quina és la millor manera de crear centres dinàmics en llocs abandonats, com reforçar la identitat local i la resiliència com a xarxa de pobles sostenibles, bells e pobles sostenibles, bells i integradors) com les detectades en el procés (per exemple, com aconseguir la participació local en nous models de governança, com acordar la visió futura dels llocs i com integrar-la de manera sostenible). Pot servir com a recurs global, proporcionant orientació i suport per a l’execució de diversos projectes. S’actualitza sobre la base de la informació i les idees obtingudes en el procés d’assistència tècnica”, afig.

ACCÉS a la ‘NEB Toolbox’, ací.

Últimas noticias

BlogCom
Al día

04/03/2024

El MITECO concede 165,5 millones a 102 proyectos para impulsar la e...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

20/02/2024

Aprovada la nova 'Directiva sobre l'apoderament dels consumidors pe...

VER MÁS->