<- blogcom
FECHA

22/02/2024

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

La taxa d’ús circular de materials a Espanya “és molt modesta i, fins i tot, ha empitjorat amb el pas del temps, en reduir-se 3,3 punts percentuals des del 10,4% de 2010 fins al 7,1% de 2022”, segons l’últim informe ‘Essencials’ de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

“Per a poder aprofitar el potencial de l’economia circular es necessiten més inversions en I+D, ecodisseny i ecoinnovació, que permeten reaprofitar els materials en els processos productius evitant l’extracció de noves matèries primeres, així com la col·laboració de tots els agents públics i privats, i dels propis consumidors, que també han d’apostar per aquest nou model de producció i consum”, detalla l’informe.

 

Les taxes de reciclatge espanyoles són encara molt reduïdes, ja que només es recupera el 48% del total de residus, enfront de la mitjana de l’EU-27 que aconsegueix el 58%. “El nostre país té encara molt camí per recórrer, perquè s’estan desaprofitant recursos en un context en el qual les matèries primeres són cada vegada més escasses i cares”, s’adverteix en el document.

A Espanya, les activitats relacionades amb el reciclatge i la recuperació de materials suposen un 1,9% del PIB, un percentatge inferior a la mitjana europea (2,1%), encara que per damunt del pes que representen en països com França o Països Baixos. En termes d’ocupació, el seu pes és una mica més alt a Espanya (2,3%), enfront de la mitjana de 2,1% de la UE. Aquests resultats poden sorprendre tenint en compte les nostres menors taxes de reciclatge.

Així mateix, l’economia circular també requereix “canvis culturals en els consumidors i els seus hàbits de consum, la qual cosa pot impulsar el desenvolupament de nous models de negoci basats en la denominada economia col·laborativa o en el lloguer de determinats serveis en lloc de la propietat del bé que els presta”.

ACCÉS a l’informe complet, ací.
.

Últimas noticias

BlogCom
Al día

04/03/2024

El MITECO concede 165,5 millones a 102 proyectos para impulsar la e...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

20/02/2024

Aprovada la nova 'Directiva sobre l'apoderament dels consumidors pe...

VER MÁS->