<- blogcom
FECHA

20/02/2024

TEXTO DE

EnCircular

COMPARTIR
<- blogcom
Aprovada la nova ‘Directiva sobre l’apoderament dels consumidors per a la transició ecològica’

El Consell Europeu aprova la ‘Directiva sobre l’apoderament dels consumidors per a la transició ecològica’. La nova norma millorarà els drets dels consumidors mitjançant la modificació de la ‘Directiva sobre les pràctiques comercials deslleials’ i la ‘Directiva sobre drets dels consumidors i la seua adaptació a la transició ecològica i a l’economia circular’.

La Directiva té com a objectiu protegir els consumidors contra les al·legacions «ecològiques» enganyoses, incloses les al·legacions deslleials sobre la compensació d’emissions de carboni. També aclarirà la responsabilitat dels comerciants a l’hora d’informar (o de no informar) sobre l’obsolescència prematura, les actualitzacions innecessàries de programes informàtics o l’obligació injustificada de comprar peces de recanvi al fabricant original.

La Directiva millora, a més, la informació que es posa a la disposició dels consumidors per a ajudar-los a prendre decisions circulars i ecològiques. Per exemple, els productes de tota la UE portaran una etiqueta harmonitzada amb informació sobre la garantia comercial de durabilitat.

Una vegada que els presidents del Parlament Europeu i del Consell hagen signat la Directiva, aquesta es publicarà en el Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor als 20 dies de la seua publicació.

La proposta es va presentar el 30 de març de 2022 sota la responsabilitat del comissari Didier Reynders. Es tracta d’una de les iniciatives que figuren en la Nova Agenda del Consumidor de 2020 i el Pla d’Acció per a l’Economia Circular de 2020 de la Comissió, i dona seguiment al Pacte Verd Europeu. Forma part d’un paquet de quatre propostes, juntament amb el Reglament sobre Disseny Ecològic, la proposta de ‘Directiva sobre al·legacions mediambientals’ i la proposta de ‘Directiva sobre el dret a reparar’.

Més informació i accés als textos normatius, ací.
.

Últimas noticias

BlogCom
Al día

04/03/2024

El MITECO concede 165,5 millones a 102 proyectos para impulsar la e...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom

24/02/2024

La nova 'NEB Toolbox' reuneix eines per a planificar i dissenyar pr...

VER MÁS->
Ecosistema
BlogCom
Al día

22/02/2024

La taxa de circularitat a Espanya cau del 10,4% al 7,1% en 12 anys

VER MÁS->